عسل

خواص درمانی عسل و تشخیص عسل اصل با شناخت 19 نوع عسل

خواص درمانی عسل - تشخیص عسل اصل از تقلبی

خواص درمانی عسل برای سلامتی انسان و فواید آن از قدیم الایام توجه بسیاری را به خود جلب کرده است، اما در این مقاله sarayeasalirani سعی داریم تا فواید علمی ثابت شده عسل طبیعی و انواع، روش ها و تجهیزات مورد استفاده برای تولید آن را ارائه دهیم. Ambien اولین محصول زنبورداری است که از زمان های قدیم توسط انسان استفاده می شود. تاریخچه استفاده از عسل به موازات تاریخ تولد آن است و شواهدی از عسل به عنوان یک منبع غذایی تقریباً در هر فرهنگی یافت می شود. تا همین اواخر، این تنها قند غلیظ موجود در بیشتر نقاط جهان بود، بنابراین این وضعیت منحصر به فرد محصول به آن جایگاه ارزشمند و قابل احترامی می بخشد. عسل کارهای بزرگی برای بدن ما انجام می دهد و یک محصول بیولوژیکی زنده و سرشار از ترکیبات پیچیده است. ترکیب دقیق آن بستگی به گل هایی دارد که زنبورها می خورند. تمام مواد تشکیل دهنده این محصول برای سلامت انسان ضروری و مفید است. بیش از 300 ماده در گیاه شب بو وجود دارد که تأثیر مثبتی بر متابولیسم بدن انسان دارد.

عسل حاوی چه ترکیباتی است و خواص درمانی عسل چیست؟

قندها: 38٪ فروکتوز – 31٪ گلوکز – 5٪ دکسترین – 1.5 تا 3٪ ساکارز – تا 2.3٪ پروتئین

تا 0.2٪ مواد معدنی

نمک های اسید آلی 0.003 تا 0.2٪: (مالیک، لاکتیک، سولفوریک، سیتریک و تارتاریک)

آنزیم: ماده ای که می تواند به میزان قابل توجهی فرآیندهای متابولیک را در مقادیر بسیار کم سرعت بخشد.

مقادیر بسیار کم ویتامین ها: (B1، B2، B3، B5، B6، H، K، C، E، PP، پروویتامین A)

پلی فنول ها: پلی فنول های اصلی فلاونوئیدها هستند (سایر: کافئیک اسید، پروتوکاتچوئیک اسید، والریک اسید و اسید گالیک).

رطوبت: رطوبت معمولی 16-18٪ است.

عسل جمع آوری شده از گیاهان مختلف از نظر عطر، طعم و ترکیب متفاوت است. محتوای ویتامین آن با مقدار گرده موجود در آن افزایش می یابد. مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین‌های موجود در محصولاتی مانند سبزیجات و میوه‌ها به طور مداوم در طول ذخیره‌سازی کاهش می‌یابند.

خواص درمانی عسل - تشخیص عسل اصل از تقلبی

خواص درمانی عسل – تشخیص عسل اصل از تقلبی – سرای عسل ایرانی

بررسی فرآیند تولید عسل طبیعی و خواص درمانی عسل

کارشناسان زنبورداری می گویند که برای تولید 450 گرم عسل، حدود 60000 زنبور عسل باید از حدود 2 میلیون گل (حدود 8850 کیلومتر) بازدید کنند تا شهد کافی برای تولید این مقدار عسل را استخراج کنند.

این نیاز به کار گروهی و زمان زیادی دارد. زنبورهای عسل دو معده دارند که یکی از آنها شهد را ذخیره می کند. آنها از معده دیگر برای هضم غذاها و گرده های مورد علاقه خود استفاده می کنند.

در معده اضافی، شهد گرده های جمع آوری شده با آنزیم ها مخلوط می شود و هر زنبور این مخلوط را به دهان زنبور دیگر برمی گرداند. این ممکن است منزجر کننده به نظر برسد، اما در واقع کاملاً عادی است و آنقدر که به نظر می رسد کثیف نیست. این روند سرای عسل ایرانی تا هضم بخشی از شهد ادامه می یابد. سپس عسل در آن ذخیره می شود و زنبورها از بال های خود برای دمیدن شهد مایع برای غلیظ شدن آن استفاده می کنند.

شهد موجود در موم زنبور عسل زمانی جامد می شود که مایع دیگری که برای بستن شهد داخل سلول ها استفاده می شود، از معده زنبور عسل ترشح می شود.

شایان ذکر است که نوزادان نباید عسل مصرف کنند زیرا سیستم ایمنی و گوارش آنها نیز در حال رشد است. انواع عسل طبیعی

با توجه به دسته بندی های مختلف، انواع مختلفی از عسل وجود دارد، در اینجا عسل را بر اساس شهد اصلی که زنبورها تولید می کنند طبقه بندی می کنیم. حال ببینیم چه نوع عسلی در ایران موجود است.

طبقه بندی انواع عسل موجود در ایران بر اساس شهد

1) عسل آویشن

عسل از گل های نعناع و آویشن به ویژه آویشن معمولی و آویشن وحشی استخراج می شود. خواص درمانی عسل آویشن معمولاً زرد کم رنگ و معطر است، اما رنگ آن بسته به زنبورها و گونه هایی که از گل ها تغذیه می کنند می تواند متفاوت باشد.

2) عسل همسایه

می گویند بیشتر شهد مصرفی در عسل از کنار درخت می آید. عسل چسبناک، شیرین و روغنی است، بویی شبیه سرو تازه چیده شده دارد و به رنگ کهربایی تیره است.

3) عسل چند گیاهی (چهل نوع)

زنبورها برای تهیه این عسل از شهد گیاهان مختلف مانند: شبدر، کلزا، آویشن، اسطوخودوس، کاکوتی (آنخ)، اسپار استفاده می کنند.

خواص درمانی عسل - تشخیص عسل اصل از تقلبی

خواص درمانی عسل – تشخیص عسل اصل از تقلبی – سرای عسل ایرانی

6) عسل شبدر

از گرده گل یونجه و شهد تهیه می شود، همانطور که از نامش پیداست. عسل تهیه شده از این گیاه بسیار محبوب است و فواید زیادی برای سلامتی انسان دارد. رنگ کهربایی روشن و شفافی دارد که با بسته شدن خاک رس کمی تیره و کدر می شود.

7) عزیز

بیشتر شهد مورد استفاده گیاه را شوید که به رنگ کهربایی است. زنبورها از شهد و گرده گیاهان مختلف تغذیه می کنند تا آنها را زنده و سالم نگه دارند.

8) عسل گشنیز

قسمت عمده شهد مورد استفاده گشنیز است که به رنگ کهربایی است. همچنین یک درمان موثر برای اعصاب، سردرد، سرماخوردگی، سرفه، آلرژی و حساسیت است.

9) عسل اقاقیا

بیشتر شهد استفاده شده از گل اقاقیا به دست می آید و برای کودکان توصیه می شود. عسل مخصوص رژیمی است و از اثرات دارویی آن می توان به تقویت حافظه، نشاط آور، خواب آور، ضد کم خونی، درمان بیماری های مجاری صفراوی، ملین و خواب آور و… اشاره کرد. رنگ: کهربایی روشن

خواص درمانی عسل و طبقه بندی انواع عسل های طبیعی

10) عسل مریم گلی

بیشتر شهد مورد استفاده از گیاه مریم گلی بدست می آید. از ارزش دارویی آن می توان گفت تقویت کننده مغز و آرامش اعصاب، بهبود سوء هاضمه و نفخ، اعصاب و دیابت است. رنگ: کهربایی

۱۱) عسل زرشک

شهد اصلی آن از درختچه زرشک است که خواص زیادی برای کاهش فشار خون و رفع جوش و لک های بدن دارد. رنگ: کهربایی روشن

12) عسل سیاه دانه

بیشتر شهدی که استفاده می کند شهد سیاهدانه ژاپنی است. گاهی اوقات اگر 50 درصد یا بیشتر از عسل منبع شهد باشد، گلی به نام آن نامگذاری می شود. خواص درمانی عسل سیاه دانه: از سرطان پیشگیری و درمان می کند، خطر ابتلا به دیابت را تا 70 درصد کاهش می دهد، مشکلات معده را درمان می کند. رنگ: کهربایی تیره

13) عسل رازیانه

عسل که بیشتر آن شهد گیاه رازیانه است، به دلیل خواص منحصر به فردش در درمان مشکلات زنانه، بیشتر مورد استفاده بانوان قرار می گیرد. درمان اختلالات قاعدگی در زنان و افزایش شیر مادر از جمله خواص درمانی این عسل است. رنگ: کهربایی روشن

14) عسل کاتیلا

عسل کتیلا محصول منطقه جلیل است که در استان خراسان شمالی در 70 کیلومتری شمال شهرستان شیروان و در نزدیکی مرز ایران و ترکمنستان قرار دارد. گلیل، یکی از مناطق حفاظت شده ایران، به دلیل ممنوعیت چرا و توسعه، دارای محیطی بکر و بکر با پوشش گیاهی بسیار متنوع است. یکی از خواص مهم آن درمان هر چه سریعتر بیماری های معده و دستگاه گوارش است. رنگ: کهربایی روشن

خواص درمانی عسل - تشخیص عسل اصل از تقلبی

خواص درمانی عسل – تشخیص عسل اصل از تقلبی – سرای عسل ایرانی

عسل بدست آمده از گیاهان و خواص درمانی عسل

15) عسل اکالیپتوس

معمولاً از گونه اکالیپتوس آبی که احتمالاً معروف ترین گونه اکالیپتوس است، برداشت می شود. از خواص عسل اکالیپتوس می توان به مبارزه با عفونت ها و بیماری های بافت های تنفسی، التیام و التیام سریع زخم ها، درمان سرفه و سرماخوردگی اشاره کرد. رنگ: کهربایی تیره

16) عسل خشن

میوه این گیاه ترنجبین به معنی عسل شیرین تر است که توسط زنبورهای عسل از گل خار جمع آوری می شود، این عسل کاملا ارگانیک و طبیعی است. از خواص آن می توان به تسکین دردهای روماتیسمی، ضد التهاب مثانه، دفع سنگ های ادراری، درمان ورم پروستات، هیپنوتیزم، تقویت حافظه، تقویت معده و دستگاه گوارش، تقویت مغز و سیستم عصبی اشاره کرد. رنگ: زرد کهربایی

17) عسل اسطوخودوس

این گیاه از خانواده نعناعیان است. وقتی به عسل اسطوخودوس اشاره می کنیم، خواص دارویی آن شامل خواص ضد قارچی، التیام دهنده زخم و آنتی اکسیدانی است. رنگ: کهربایی بسیار روشن

18) عسل مانوکا

این محصول از شهد جمع آوری شده توسط زنبورهای عسل در جنگل های نیوزلند و استرالیا تهیه می شود.نام علمی درخت مانوکا گونه وحشی Leptospermum scoparum می باشد.کیفیت بالایی دارد. خواص ضد باکتریایی و ترمیم زخم، کاهش کلسترول بالا، کاهش رفلاکس اسید و کاهش التهاب، و درمان آکنه از جمله خاصیت های عسل مانوکا است. رنگ: کهربایی

19) عسل وحشی

زنبورهایی که عسل وحشی تولید می کنند کوچکتر و متفاوت از زنبورهای پرورشی هستند. این زنبورها لانه های خود را در بالای درختان، در شکاف صخره های کوه ها می سازند و در قرآن به صراحت از این عسل یاد شده است. عسل وحشی خواص تمام گیاهان کمیاب را دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مناسب است. همچنین برای ورزشکاران و دیگران توصیه می شود. رنگ ها: مشکی، زرد، سفید و قهوه ای

چکیده خواص فیزیکی عسل مثل ویسکوزیته و بوی عسل اصل سرای عسل ایرانی

هر نوع عسل طعم خاص خود را دارد. اگر آن را با دقت بچشید طعم های زیادی را احساس خواهید کرد. حتی در کندویی که از هزار و یک گل تشکیل شده باشد، ممکن است چندین نوع عسل وجود داشته باشد.

عطر عسل با توجه به ماهیت شهد و استرهای مختلف متفاوت خواهد بود. مواد اصلی موجود در عسل که بر روی عطر تأثیر می‌گذارند، استرها، آلدئیدها، کتون‌ها، الکل‌ها و اسیدهای آزاد هستند. الکل در مقایسه با عوامل دیگر بیشترین تاثیر را بر روی عطر دارد. اما شهد نیز می تواند نقش داشته باشد مانند گیاهانی که زنبورها عسل را جمع آوری می کنند و با توجه به عطر گیاه طعم و عطر عسل نیز تغییر می کند و تا حدودی می توان طعم و عطر گیاهان را احساس کرد. در عسل انجام شده.

سوالات متدوال مقاله خواص عسل طبیعی سرای عسل ایرانی

  1. چرا نوزادان نباید عسل مصرف کنند؟

زیرا بر سیستم ایمنی و گوارش تاثیر می گذارد.

  1. زنبور های عسل چند معده دارند؟

دو معده که یکی در هضم غذاو دیگری در ذخیره شهد نقش دارد.

  1. رنگ و خواص عسل آویشن را ذکر نمایید.

زرد رنگ و معطر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *