عسل

شناخت انواع عسل و کمک به تشخیص اصولی عسل اصل از تقلبی

انواع عسل - خواص درمانی عسل

انواع عسل | همانطور که گل ها از نظر اندازه، رنگ، شکل و بو متفاوت هستند، شهد آنها نیز متفاوت است. در واقع رنگ و طعم انواع عسل به اندازه عطر و بوی گل ها گسترده است. عسل با این خاصیت طبیعی منحصر به فرد با سایر غذاها و تا حدودی متفاوت است. زنبورداران از این موضوع آگاه هستند و سعی می کنند عسل را به جذاب ترین شکل ممکن به دست مشتریان خود برسانند. بنابراین در این مقاله از سری آهوتا انواع عسل و خواص آن را برای شما بیان می کنیم.

مقایسه انواع عسل و توضیح جامع برای شناخت یک عسل اصل

ترکیب شیمیایی عسل ارتباط مستقیمی با نوع پوشش گیاهی، شرایط آب و هوایی و گونه های زنبور عسل دارد. عسل به دلیل خواص یا جایگاه ویژه ای که دارد از جهات مختلف به انواع زیر تقسیم می شود:

    طعم عسل به نوع گل و شهد آن بستگی دارد

طبقه بندی انواع عسل با مقاله سرای عسل ایرانی

بسته به منبع شهد

الف) شهد تک گل

زنبورداران شهد گل های خاصی مانند: عسل شبدر، عسل اقاقیا، عسل آفتابگردان یا عسل کنقال را جمع آوری می کنند.

نکته: شهد خالص به سختی به دست می آید.

ب) عسل از چند گل

زنبورداران شهد گل های مختلف مانند عسل کوهی، عسل مرکبات و انواع درختان مثمر و غیر مثمر را جمع آوری می کنند.

با توجه به زمان تولید

الف) عسل بهاری

مانند: عسل مرکبات و عسل اقاقیا و عسل درخت میوه که توسط زنبورداران در اوایل بهار جمع آوری می شود.

ب) عسل پاییزی

تولید آن از اواسط تابستان تا اوایل پاییز انجام می شود.

بر اساس منطقه تولید

سرای عسل ایرانی

مانند: عسل دماوند و عسل کوهرنگ

با رنگ عسل مطابقت داشته باشد

عسل بی رنگ مانند: عسل اقاقیا

عسل زرد مورد علاقه: عسل صنوبر

عسل قرمز دوست دارد: عسل آویشن

به روش استخراج تولید

مانند: عسل مایع (شهد گل)، عسل متبلور (شیرین شده)، عسل کوهی، مخلوط عسل مایع با عسل کوهی و عسل مومی، مخصوص کندوهای محلی، خرد شده و به فروش می رسد.

انواع عسل - خواص درمانی عسل

انواع عسل – خواص درمانی عسل – سرای عسل ایرانی

عسل طبیعی و بررسی عسل تقلبی از عسل اصل

زنبورهای عسل این توانایی را دارند که گل‌های مفید را از گل‌های بی‌فایده تشخیص دهند و با علاقه فراوان تمام گل‌های دارویی و شفابخش را جستجو می‌کنند و عصاره این گل‌های زیبا و مفید را به بهترین شکل ممکن در اختیار ما قرار می‌دهند. می دهند. این عسل کاملا طبیعی، سرشار از مواد غذایی و زنده است و می تواند اکثر نیازهای غذایی را برطرف کند، زیرا حاوی تمام عناصر، املاح و ویتامین های گل و زنبور عسل است و قابل جذب در خون است. سازد دارد.

مشخص نیست یک کلنی زنبور عسل برای زنده ماندن در طول سال به چه مقدار عسل نیاز دارد. اما در واقع از یک کندوی نسبتاً خوب می توان علاوه بر نیاز کندو، حدود 45 کیلوگرم عسل برای زنبوردار برداشت کرد، البته این وضعیت متوسط ​​در ایران نیست و میانگین تولید عسل شهد در هر کندو است. حدود زیر 10 کیلوگرم به طور کلی توصیه می شود در هر زمان از سال 7-9 کیلوگرم عسل به زنبورهای کلنی ارائه شود.

یکی از ساده ترین راه ها برای تغذیه زنبور ها دخیره عسل پاییزی برای فصل بهار است. و عسل بهترین غذایی است که می توان به زنبورها داد.

عسل مغذی و با خواص فراوان یک میان وعده مفید

عسل به دلیل خواص فراوان و قیمت نسبتاً بالایی که دارد همواره مورد توجه افراد سودجو بوده است که از تقلب درآمد زیادی کسب می کنند. گاهی برخی متقلبان از محلول آب و شکر، آب انگور و توت عسل تقلب درست می کنند و به جای عسل طبیعی بفروش می رسانند. انواع مختلفی ندارد و استاندارد عسل آن را عسل طبیعی نمی داند. از طرف دیگر عسل طبیعی از نظر کیفیت 10 برابر عسل مصنوعی برتری دارد که از طریق تامین آب و قند زنبورها به دست می آید. عسل مصنوعی فقط برای تغذیه زنبورها تا حدودی مناسب است و برای انسان اهمیت چندانی ندارد.

در برخی از کشورها مثل ایران، گاهی عسل را به روش های مختلف با قند یا گلوکز مایع مخلوط می کنند که نوعی کار تقلب در تشکیل و تولید عسل محسوب می شود. ایالات متحده نیز چنین کرد و دولت ایالات متحده به ناچار مقررات تنبیهی را در فصل 1926 مقررات غذا و دارو گنجاند. بر اساس این ماده، مخلوط کردن عسل با هر ماده قندی از سوی فروشندگان جرم محسوب می شود.

انواع عسل - خواص درمانی عسل

انواع عسل – خواص درمانی عسل – سرای عسل ایرانی

   راه های شناخت عسل مصنوعی یا تقلبی از عسل اصل

به فرآورده های و مواد شبیه عسل بدون دخالت کردن مستقیم خود زنبور محصول عسل تقلبی اطلاق می شود و معمولاً با نیشکر و میوه های شیرین مانند خرما ، کدو و هندوانه و خربزه، هندوانه، تولید می شود. اگرچه به آنها عسل می گویند، اما این مواد عسل نیستند، بلکه از غلظت مصنوعی و صنعتی شیره به دست می آیند. این روش در ایران رایج نیست اما در برخی کشورهای خارجی رایج است.

پیچ امین الدوله

برخی از حشرات از راسته شته ها مانند شته ها و سرخرطومی ها هنگام تغذیه از گیاهان مختلف، کربوهیدرات های اضافی (قند) را از سطح برگ گیاهانی که می خورند دفع می کنند. هنگامی که مقدار شهد در طبیعت کمیاب و نادر است، زنبورها به ناچار مواد قندی ذکر شده و سایر ترشحات شیرین ازگیاهان (به جز شهد) را جمع آوری کرده و به محصول عسل تبدیل کرده و در سلول های قاب ذخیره می کنند. چنین عسلی از نظر چه عطر، چه رنگ و چه ترکیب، کیفیت آن از عسل معمولی پایین تر است. رنگ عسل تیره تر است و دکستروز و گلوکز کمتری نسبت به عسل دارد. عسل دارای قندها، مواد معدنی، نیتروژن و اسیدهای پیچیده تری نسبت به عسل است. محتوای پتاسیم، فسفر، آهن و سایر مواد معدنی موجود در عسل بیشتر از عسل است و این عناصر به ویژه نمک پتاسیم موجود در عسل برای زنبورها در فصل زمستان مناسب نیست. بله؛ زیرا اول باعث اسهال و سپس مرگ نوزاد می شود. پیچ امین الدوله اغلب ترشح می شود و روی برگ های بلوط، راش، تیغه، سنجد، افرا، بید، سرو و غیره استفاده می شود.

عسل سمی sarayeasalirani

ثابت شده است که عسل استخراج شده از برخی گیاهان برای انسان سمی است و باعث مسمومیت و عوارض جانبی مانند استفراغ، سرگیجه و عدم تعادل می شود، زیرا حاوی گلیکوزید سمی است.در مقاله انواع عسل مطالعه می کنید که این عسل برای زنبورها سمی نیست و مصرف آن برای زنبورها آسان است. در مناطقی و جاهایی که دارای رشد پوشش گیاهی سمی می باشد و زنبورها عسل را جمع آوری می کنند، زنبورها می توانند از این مناطق برای تولید موم و کندو استفاده کنند. همچنین گیاهانی هستند که شهد و گرده آنها برای زنبورها سمی است و عسل تولید می کنند که برای انسان نیز سمی است.

مطالعات مختلف نشان داده است که عسل استخراج شده از شهد گیاهان سمی مانند: خرزهره، همیشه بهار، شوکران، گل پنجه آلا و غیره هرگز برای انسان سمی نیست.

یکی از گیاهانی که می تواند انسان را مسموم کند، نهالی به نام Chama edaphne calyeulata moench است. اگرچه این نوع عسل برای بدن انسان مضر است اما بعد از خوردن غذا عوارضی مانند استفراغ، سرگیجه و درد شدید معده را به همراه خواهد داشت، اما روی خود زنبورها تاثیری ندارد، بنابراین می توان از آن برای مصرف زمستانه استفاده کرد. عسلی که با بوییدن عطسه می کند یا با نوشیدن آن مست می شوید و با چشیدن آن دچار گلو درد می شوید این عسل ها سمی هستند و نباید خورد.

ثابت شده است که عسل سمی از سموم موجود در شهد رودودندرون ها و نیلوفرهای کالایی به دست می آید. تغذیه 10 گرم از عسل سمی برای آزمایش خوک ها باعث لرزش فک، استفراغ و تشنج شد، در حالی که تغذیه 14 گرم به سایر حیوانات باعث مرگ آنها شد. سم موجود در عسل ناپایدار است و اگر عسل به مدت طولانی نگهداری شود، حتی در شرایط عادی از سمیت آن کاسته می شود.

انواع عسل - خواص درمانی عسل

انواع عسل – خواص درمانی عسل – سرای عسل ایرانی

انواع عسل؛ 37 نوع از عسل که باید درباره آن بدانید

گیاه عسل

انواع گیاهان عسل

صدها گونه گیاهی وجود دارند که شهد گل ها را ترشح می کنند، اما برخی از آنها به اندازه کافی شهد ترشح می کنند که این ماده خام را برای زنبورها تامین می کند. مهمترین گیاهان تولید کننده شهد در ایران عبارتند از:

1- انواع یونجه: یونجه باغی، یونجه معمولی

2- انواع شبدر: شبدر سفید، قرمز، شیرین

3- گیاهان وحشی: گل قاصدک، کنگر، خربزه تلخ، آویشن، کاکوتی، گورز، گون و ده ها گیاه دیگر.

4- سایر گیاهان: صنوبر، پنبه، آفتابگردان، گندم سیاه، جعفری، ریحان، نعناع، ​​سماق، تمشک، توت فرنگی، مرکبات، سیب، گلابی، گیلاس، بادام، آلو، اقاقیا، میخک، انگور، انگور معمولی، بید، جوالدوز، مریم گلی، سویا، سیاه دانه، گشنیز، رازیانه، پیاز و جعفری…

جهت مطالعه ادامه مقاله خواص درمانی عسل می توانید به مقاله مراجعه نمایید.

سوالات مهم مقاله انواع عسل سرای عسل ایرانی

  1. انواع منبع شهد گل را نام ببرید.

شهد تک گل

شهد چند گل

شهد عسل طبیعی

  1. مهم ترین گیاهان تولید کننده شهد از محتوا sarayeasalirani را نام ببرید.

شبدر

یونجه

گیاهان وحشی

  1. مسمومیت از عسل باعث بروز چه علائمی می شود؟

استفراع  و عدم تعادل و سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *