دسته‌بندی نشده

آزمایش عسل – سرای عسل ایرانی

تست کیفیت عسل:

بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 92، آزمایش های تعیین کننده برای تعیین کیفیت عسل طبیعی شامل آزمایش های زیر است:

 

1- آزمایش برای تعیین نسبت فروکتوز به گلوکز:

به دلیل یکی از روش های تقلبی در زمینه عسل افزودن گلوکز شربت برای اندازه گیری فروکتوز بسیار مهم است نسبت به گلوکز بسیار مهم است.

 

2-تست تعیین هیدروکسی متیل فورفورال:

برخی از تولیدکنندگان برای اینکه مصرف کنندگان را دوست داشته باشند، عسل تولیدی خود را گرم می کنند تا قند از بین برود، اما نمی دانند که عواملی که بر میزان قند عسل تأثیر می گذارد رطوبت بالا، دمای پایین نگهداری و میزان قند زیاد در عسل است. ترکیبات هیدروکسی متیل فورفورال، مضر برای سلامتی. بنابراین یکی از عواملی که گرم شدن عسل را نشان می دهد، تولید ترکیبی به نام هیدروکسی متیل فورفورال است.

فعالیت دیاستولیک:

از آنجایی که آنزیم ها در طبیعت پروتئین هستند، در اثر حرارت دناتوره شده و از بین می روند، بنابراین حرارت دادن عسل فعالیت آنزیمی یا فعالیت آمیلاز خود را از دست می دهد، ناگفته نماند که آنزیم های موجود در عسل برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.

 

4- اندازه گیری ساکارز:

از آنجایی که برخی تولیدکنندگان با محلول آب و شکر موجود در کندو به زنبورها تغذیه می کنند، واضح است که عسل تولید شده توسط این زنبورها کیفیت بالایی نخواهد داشت. البته عسل حاوی مقدار مشخصی ساکارز است و میزان ساکارز با توجه به نوع گیاهانی که زنبورها می خورند متفاوت است به همین دلیل در استاندارد ملی ایران حداکثر ساکارز در عسل 5 درصد تعیین شده است.

 

5- اندازه گیری قندهای کاهنده:

قندهای احیا شده گلوکز و فروکتوز هستند که ترکیبات اصلی عسل هستند و باید حداقل 65 درصد باشند.

 

عسل ماده غذایی مفید و اکسیر ارزشمندی است که به دلیل خواص درمانی آن به عنوان دارو و درمان اکثر بیماری ها استفاده می شود. در عسل یافت می شود. علاوه بر قندها، حاوی مواد دیگری مانند مواد معدنی، ویتامین ها (C، B6، B2، B1)، پروتئین ها (یا آنزیم های اصلی مانند پرولین)، رنگدانه ها، اسیدها و اسانس ها نیز می باشد. ترکیب عسل بوی مطبوع آن است که به نوع گیاه مربوط می شود.

اندازه گیری پرولین:

 

یکی از بحث برانگیزترین مسائل اخیر عسل این است که حاوی آنتی بیوتیک است. تعداد زیادی باکتری عامل بیماری در زنبورها وجود دارد و از آنتی بیوتیک های مختلفی برای کنترل این بیماری ها استفاده می شود. تقریبا نیمی از آنتی بیوتیک ها عمر طولانی دارند، عاملی که می تواند اثرات مضری بر مصرف کنندگان داشته باشد و آزمایشگاه های مربوطه عسل را از نظر وجود آنتی بیوتیک به روش های مختلف بررسی می کنند.

 

موضوع دیگری که اخیراً در مورد عسل مطرح شده است وجود سموم و مواد نگهدارنده در عسل است. حشره کش های آلی کلر یکی از ترکیباتی است که به طور گسترده برای کنترل و دفع بیماری های گیاهی و آفات حشرات استفاده می شود. با این حال، این ترکیبات به دلیل سمیت بالا و پایداری شیمیایی و بیولوژیکی و همچنین تمایل به تجمع در موجودات، آلاینده‌های مهم و خطرناک زیست‌محیطی محسوب می‌شوند، بنابراین نیازمند توسعه روش‌های سریع، قابل اعتماد و سازگار با محیط‌زیست هستند. زیست شناسی مستلزم تعیین باقیمانده آفت کش ها در نمونه های مختلف مواد غذایی به ویژه عسل است که ماده غذایی ارزشمندی است. فناوری نانو در این زمینه نقش فزاینده ای ایفا می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *